درباره ی ما
درباره ی ما

معماری سازمانی رویکردی است یکپارچه و جامع که جنبه ها و حوزه های مختلف سازمانی را با نگاه مهندسی تفکیک می نماید، و شامل مدل‌های خدمات، فرایند‌ها ، داده ها، سیسیتم های اطلاعاتی و همچنین زیر ساخت فناوری برای هر دو ی معماری وضع موجود و وضع مطلوب می‌شود. همچنین در معماری سازمانی نیاز به استاندارد ها ، ملاحظات امنیتی و یک طرح انتقال می باشد . از ویژگی های معماری سازمانی نقش پررنگ فناوری اطلاعات است . و لذا گاهی از آن با عنوان “معماری فناوری اطلاعات سازمانی” نام برده می‌شود.

کشور ما جزو معدود کشورهای منطقه است که در دانش معماری سازمانی جزو پیشروان و در رده کشورهای صنعتی بوده است؛ هم در زمینه‌های علمی معماری سازمانی نتایج و دستاوردهای زیادی بدست آمده و هم در زمینه عملی می‌توان ادعا کرد ده‌ها پروژه کوچک و بزرگ معماری سازمانی در کشور انجام شده است.

در راستای هماهنگ سازی معماری فناوری اطلاعات سازمانی دستگاه های اجرایی با سیاست ها و معماری دولت الکترونیک و با الگو برداری از تجارب موفق جهانی، طرح ملی “تدوین چارچوب و برنامه ملی معماری فناوری اطلاعات سازمانی کشور” تعریف شده است. براساس طرح مذکور، مقرر گشت به منظور گسترش و توسعه‌ی آزمایشگاه‌های معماری سازمانی در سطح کشور با مشارکت سازمان فناوری اطلاعات ایران حداکثر پنج آزمایشگاه تخصصی در دانشگاه های معتبر پنج استان کشور تجهیز و راه‌اندازی شود.

یکی از این شعب، آزمایشگاه معماری سازمانی دانشگاه یزد می‌باشد که به عنوان یک نهاد پژوهشی- آزمایشگاهی وابسته به دانشگاه یزد و تحت نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران فعالیت می‌کند. هدف این نهاد ارایه خدمات ارزیابی طرح‌های معماری سازمانی، آموزش و تربیت نیروی متخصص انسانی، انجام پژوهش‌های مورد نیاز صنعت و تدوین اسناد فنی و استانداردهای مورد نیاز دستگاه های اجرایی و دولت الکترونیک می‌باشد.

علاوه بر مأموریت اصلی آزمایشگاه یعنی “تدوین ضوابط فنی-اجرایی معماری با هماهنگی نهادهای حاکمیتی” و “ارزیابی طرح‌های معماری” ، سایر خدمات آزمایشگاه شامل مواردی همچون برگزاری دوره‌های آموزشی، مشاوره و آماده‌سازی برای شروع طرح معماری، فرهنگ‌سازی، تست وب‌سرویس و همکاری در تدوین و پیاده‌سازی معماری دولت الکترونیک می‌شود.

این ازمایشگاه دارای هسته پژوهشی متشکل چندین نفر از اعضای هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد می باشد . همچنین دانشجویان مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد گروه نیز در این آزمایشگاه همکاری دارند.

رئوس ماموریت آزمایشگاه در شکل زیر مشخص شده است:

شماره تماس : 31232355 035
mobile شماره همراه : 9218 455 0913
تارنما : 38200145 035
پست الکترونیک : info@soea.yazd.ac.ir
نشانی : یزد-صفاییه-بلوار دانشگاه-دانشگاه یزد-ساختمان فنی (1) - گروه مهندسی کامپیوتر